weer onderweg

Blijf op de hoogte en volg jodibo

27 Maart 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

We hebben weer een nieuw foto-album aangemaakt, de link is :

NEW !!! NIEUW !!!!! NUEVO !!!!!
http://www.mijnalbum.nl/Album=MTPDO7N7 vanaf 11/3/2008

Voor FOTO’s zie http://www.mijnalbum.nl/Album=ZAORXVAR 5/01/06 tot 12/08/06
http://www.mijnalbum.nl/Album=HFAPMCOG 20/09/06 tot 29/01/07
http://www.mijnalbum.nl/Album=FFRTAFAN 30/01/2007 tot 4/5/07
http://www.mijnalbum.nl/Album=FEDFHN7N 5/5/2007 tot 26/09/07
http://www.mijnalbum.nl/Album=JWPELOB7 27/9/07 tot 10/3/08

Onze andere website http://home.hetnet.nl/~f2hjadekoe74/ (=our other website )
Mensen die vragen hebben stel deze dan op ons mailadres jadekoe@hetnet.nl
Maar ook een gewone, alledaagse mail uit Nederland, genieten we van.

Maandag 17 maart 2008
We vertrekken bijtijds, uitgeslapen na een vroege nacht. We knorrelen weer heel wat kilometers weg. In Tucson bezoeken we campingworld, we willen nog steeds nieuwe software voor onze garmin GPS. Maar helaas ook hier wordt die niet verkocht. Nog even rondgesnuffeld, schreeuwend duur in verhouding met andere zaken. Ook mag je hier niet eens op de P overnachten dus rijden we verder. Een klein stukje de interstate op waar Daffie weer minimaal 55 mile moet rijden en dan het eerste natuurpark alweer, Saguario National Park. We toeren door een prachtige omgeving, uiteraard weer met de nodige cactussen. In het park is een camping maar die willen 20 dollar hebben voor een parkeerplaats, er is echt niets bij. Dus verder richting Ironwood Forest Natinal monument ( ijzer hout bos ) het betreft een nationaal monument maar overnachten……. Niets kapot rijden maar overal voor niets, kijk dat vinden we nou leuk. Een stelletje kniepers zijn we toch ook. Even de route voor morgen voorbereiden en dan nog even genieten van het uitzicht. Het is trouwens gisteren en vandaag erg koud, de temperatuur is gezakt van 35 naar 15 graden en we staan te bibberen buiten. Maar er is ons al gezegd dat morgen het alweer wat warmer wordt en woensdag het de normale temperatuur weer zal zijn. Nu dat is wel nodig want hoe noordelijker we komen hoe hoger het zal zijn en dus zal de temperatuur vanzelf al zakken en vriesweer met sneeuw daar zitten we niet op te wachten. N32 26.272 W 111 22.494
vandaag weer verder, we toeren eerst het park door, prachtige uitzichten en veel verschillende cactussen. Sommige al in de bloei of net met knop. De weg is een piste, hier en daar erg slecht maar de omgeving maakt alles goed. We besluiten niet de 24 mile de interstate te nemen maar binnendoor te slingeren en dat geeft weer andere uitzichten, akkers zover je kunt zien en kijken. Bij Coolidge bezoeken we de Casa Grande ruines en ontmoeten daar 2 Italiaanse stellen. Het blijken weer vrienden te zijn met de Italiaan die we regelmatig in zuid Amerika tegen zijn gekomen. Phoenix laten we liggen maar we willen ten oosten van deze stad de Apache trail rijden maar het is daarvoor te laat geworden en in het State Park de Lost Dutchman ( de verloren Nederlander ) vinden we een leuk plekje om te overnachten. Morgen hier eerst aan de overkant een Gohst Town ( spook stad ) en dan weer verder de Apache trail. Deze staat wel als erg zwaar op de kaart, nu we laten ons verrassen. N 33 27.174 W 111 28.595.
we slapen lekker uit en rond 9.45 uur op naar de spookstad……….. nu ja spook stad en lopen al veel mensen rond een echte toeristische attractie. Het is een oud mijn stadje met de naam Goldfield, 2x raden wat hier gedolven werd. We wandelen een tijdje rond en schieten de nodige foto’s. dan verder, de Apache trail. Wouw wat een route ontzettend mooie uitzichten en veel verkeer. Na ongeveer 26 kilometer zien we een leuke plek om te overnachten en besluiten het voor gezien te houden vandaag en lekker te genieten van de rust en natuur. N 33 32.046 W 111 22.419.
we gaan verder, de Apache trail wordt piste maar wat een route !!! we klimmen naar een dikke 1500 meter en dan wordt de piste 1 baans dalend. We hopen maar dat we geen tegenliggers krijgen. Maar omdat we waarschijnlijk vroeg zijn hebben we mazzel, net als het weer breder wordt komt de eerste eraan. We knorrelen verder en bekijken de Roozeveld dam, deze ligt in het Tonto National park. We willen aan het stuwmeer een leuk plekje zien te vinden voor de Paasdagen. Maar hoe we ook zoeken, nergens een plekje terwijl onze boeken anders aangeven. We vragen het e.e.a. eens na en het blijkt dat het meer te vol zit en dat het te gevaarlijk is om te kamperen. Hebben wij dat weer. Dan maar verder richting Payson en daar wat vinden maar de kaarten geven niet aan dat het daar 2500 meter hoog is en er nog sneeuw ligt, nu daar zitten we ook niet op te wachten. Weer verder, we hebben zo van die dagen…… even na Pine hebben we weer wat in de boeken en we dalen!!!! Dus zo gezegd zo gedaan. We rijden een Forrest road ( bosweggetje, zo wordt dat hier aangegeven ) in waaraan weer de nodige plekjes moeten zijn maar veel is al bezet. We vragen na bij de rangers wat mogelijk is en mag en die zeggen ga maar gewoon ergens staan, nu daar schiet je weinig mee op. We hebben wel een super plekje gezien maar bezet, we rijden toch nog maar eens terug, we zouden erbij kunnen staan maar de mensen die er al staan zijn niet de mensen waar we erg graag bij staan. Dus verder zoeken. Uiteindelijk vinden we een mooie stek, helaas niet aan het water en instaleren ons. Intussen is het al 17.30 uur en hebben we het echt wel gehad. Zo’n 300 meter verderop staan er wel weer kampeerders. Een lekkere maaltijdsoep en onderuit. N 34 40.256 W 111.43.365
Na een heerlijk rustige nacht worden we wakker van een quad. Na het ontbijt naar buiten en het blijkt dat de buurtjes kinderen hebben die hier rond mogen knorrelen met dat ding. Even later komt er een man aan om te vragen of wij er iets tegen hebben dat de kinderen rond rijden hier. Nu, nee niet echt als het maar niet te vroeg is. Het blijkt opa en oma te zijn die met zijn kleinkinderen de paasdagen hier is en dat de rest van de familie vrijdag en zaterdag komt. Intussen hebben wij de motor eraf gehaald om ook een beetje te kunnen rondrijden hier in het park maar nu wil dat ding weer niet starten. In de loop van de middag komt oma met de quad hierheen en zegt dat we deze maar moeten nemen om rond te rijden want zij gaan toch een paar uurtjes weg. Nu dat laten we ons geen 2x zeggen, we ruimen op en stappen, samen met Boomer, op de quad. We rijden zo een kleine 2 uurtje rond. Boomer geniet, voorop bij Johan op schoot met de neus in de wind. Iedereen die we tegen komen begint te lachen als ze ons zien aan komen. We vinden nog een partijtje hout voor een kampvuurtje en dat laden we ook nog op. Terug bij Daffie proberen we de motor nog een keertje nadat we de accu op de oplader hebben gehad en yep, hij start weer. De accu is dus naar zijn grootje. Johan gaat nog snel de pot leeggooien met de quad en komt stuivend de bocht weer door terug, een ontzettend leuke toy ( speelgoedje ) zoals ze het hier zeggen.
na lekker geslapen te hebben en ontbijt en koffie op gaan we eens aan het opruimen in de buitenkasten. Alles een tevoorschijn, een beetje schoonmaken en weergoed inruimen een hele klus waar we de ochtend aan kwijt zijn. Johan controleert de Daf voor de zekerheid en ……… shit shit shit, het vliegwielhuis is weer iets nat van de olie. Wat doen we, terug ??? ’s avonds pakken we de kaart er maar weer eens bij, wij hebben nu 900 kilometer gereden maar als we de route een klein stukje vervolgen die we wilden rijden komen we in Prescot uit en dan is het ongeveer 200 mile terug naar Ajo. We besluiten het vliegwielhuis goed schoon te maken en dan in Prescot de beslissing te nemen, terug of verder. Johan gaat ook nog even kijken of het super plekje vrij is maar dat wordt morgen rond 14.00 uur. De mensen houden het bezet tot wij er zijn rond die tijd. Dus dat is wel weer mooi.
Ik maak een uitgebreid paasontbijt met eitjes. Als we buiten komen met een kop koffie blijkt dat de paashaas geweest is. De buurtjes hebben een bakje met paaseitjes neergezet zonder dat we het gehoord hebben, super leuk. Verder een beetje aanklungelen en na de lunch gaan we richting het andere plekje.
Vandaag is Johan aan de beurt voor het ontbijt en daarna aan het werk. Ik doe een was en poets de binnenkant eens grondig en Johan een paar kleine klusjes en dan de daf aan de buitenkant. Jeetje wat knapt die op hij is weer mooi grijs en staat te pronken op zijn wieltjes. De dag vliegt zo voorbij en ’s avonds een lekker kampvuurtje.
Vandaag is Boomer aan de beurt, geschoren, nagels geknipt en dan achter in de middag een bad. Hij vind er niet veel aan maar knapt er wel van op en met deze temperaturen is het ook lekker voor hem dat die lekker kort geknipt is. Daarnaast kunnen we hem beter in de gaten houden met ongedierte. Johan maakt nog een toertje door het park met de motor en die gaat er dan aan het einde van de middag weer op. ’s Avonds een van de laatste dvd-tjes en dan weer het nieuws van de Wereldomroep en bedje.
we vertrekken weer en gaan een stukje zuidelijker om richting Ajo te komen. Onderweg zien we een bord met Aqua Fria national monument en rijden erin om even te neuzen en zien een heerlijk plekje dus…. Stoppen maar weer met de hap. We drinken de laatste koffie en Johan gaat daarna weer onder de Daf en komt verwonderd weer terug met de mededeling dat die weer droog is. Wat nu, verder naar Ajo of gewoon verder naar de Grand canyon. We zitten er precies midden in. Na wat dubben besluiten we toch maar verder te gaan en als de Daf toch weer meer gaat lekken vinden we ergens wel weer een garage. Helaas hebben we die nodig voor de takel anders zouden we het helemaal zelf kunnen doen intussen want we weten nu helemaal hoe het gaat. We pluizen een mooie route uit en gaan dan weer genieten van het uitzicht.