Erge slechte berichten

Blijf op de hoogte en volg jodibo

16 Mei 2008 | Nederland, Rijssen

We hebben weer een nieuw foto-album aangemaakt, de link is :

NEW !!! NIEUW !!!!! NUEVO !!!!!
http://www.mijnalbum.nl/Album=MTPDO7N7 vanaf 11/3/2008

Voor FOTO’s zie http://www.mijnalbum.nl/Album=ZAORXVAR 5/01/06 tot 12/08/06
http://www.mijnalbum.nl/Album=HFAPMCOG 20/09/06 tot 29/01/07
http://www.mijnalbum.nl/Album=FFRTAFAN 30/01/2007 tot 4/5/07
http://www.mijnalbum.nl/Album=FEDFHN7N 5/5/2007 tot 26/09/07
http://www.mijnalbum.nl/Album=JWPELOB7 27/9/07 tot 10/3/08

Onze andere website http://home.hetnet.nl/~f2hjadekoe74/ (=our other website )
Mensen die vragen hebben stel deze dan op ons mailadres jadekoe@hetnet.nl
Maar ook een gewone, alledaagse mail uit Nederland, genieten we van.
vanochtend willen we vertrekken maar de startermotor werkt niet mee, na ongeveer 30 keer proberen ……………eindelijk daffie start. We besluiten de toer niet verder te maken maar eerst Moab, de dichtstbijzijnde grotere plaats op te zoeken en de startermotor na te laten kijken. Een rit van 225 kilometer en dan op zoek. De eerste had geen tijd de hele week maar hij stuurt ons door. Die heeft ook geen tijd ( of geen zin ) maar geeft weer een ander adres. Dan hebben we iemand die wel wilt maar we kunnen daar niet staan. Dus op naar de camping die ik al uitgezocht heb. Een echte Amerikaans RV park, pal aan de doorgaande weg en eigenlijk vol. Maar we mogen op een uithoekje ergens gaan staan en dan toch de volle mep betalen natuurlijk. Geen stroom of iets erbij. Maarja Daffie gaat nu voor. Morgen gaat Johan met de intussen uitgebouwde startermotor naar de garage en nu maar hopen dat het inderdaad alleen maar vuil is en niet kapot.

Johan brengt de startermotor weg en mag er niet bij blijven maar achter in de ochtend kan hij terug komen om te zien wat er aan de hand is. Intussen maak ik een partij was klaar die ik weg kan brengen, natuurlijk zijn er op deze supercamping geen wasmachines maar ja zonder een startermotor kom je niet ver. Dus als Johan terug is klim ik op de motor en breng was weg, vanmiddag weer ophalen en doe de boodschappen. In de loop van de ochtend komen Andrea en Thomas op de koffie, die zijn al een paar dagen elders onder dak, het is dat stel met de kapotte BMW motor. Bij hun nog geen oplossing. Johan gaat achter in de ochtend even kijken bij de garage en hij heeft het ding uit elkaar en het blijkt dat de gehele vrijloop in honderden stukjes in zijn behuizing ligt. Oeps!!!!! Rond 16 uur is de baas weer terug dus zijn wij er ook en we krijgen meteen goede berichten, het is een Bosch startermotor en de onderdelen verkrijgbaar in de USA en het kapotte onderdeel is al in bestelling. Morgen ochtend moet Johan het elders in de stad ophalen en bij de garage achter de deur gooien. Jippie gelukkig. Dan nog even de was ophalen en retour camping.

Johan vertrekt rond 8 uur om het onderdeel op te halen en naar de garage te brengen, ik doe de nodige klusjes, althans dat was de bedoeling. Ik krijg een telefoontje van onze zoon, mijn moeder is erg slecht, misschien wel erger. Schrikken, na de eerste schok aan het werk, het internet op en zien of er een vliegticket te vinden is. Vanuit Moab niet mogelijk maar de dichtstbijzijnde grote plaats, Grand Junction wel. Johan is intussen retour met de gerepareerde startermotor en bouwt deze weer in. Intussen geen geluk met het ticket, onbetaalbaar en bijna geen verbindingen. In de loop van de middag besluiten we dat we morgen naar Grand Junction rijden en op het vliegveld zien iets te regelen. Een goede maar ook een erg slechte dag, beeeh.

We hebben eerst contact met Nederland, moeder slecht maar stabiel, advies artsen, wel komen maar niet overhaast meer, de operatie van gisteren avond is goed gegaan. We hebben gisteren avond zitten bomen met zijn tweeën, wat doen we en we zijn tot de volgende oplossing gekomen. Of ik ga snel alleen en dan voor een paar weken naar huis of als de berichten niet te snelle terugkomst eisen gaan we met zijn drieën en dan is de reis voor dit jaar geweest. Na overleg met onze zoon besluiten we voor het laatste maar dan moeten we wel naar Missouri rijden om de Daf een goed onderdak te geven voor de komende tijd.

Vertrek, eerst nog even wat boodschapjes en we laten dus Canyonlands en Arches voor wat ze zijn en rijden direct door. Een route die eerst nog wel mooi is maar dan vlak en eentonig wordt. Achter in de ochtend rijden we Colorado in en begint de weg behoorlijk te klimmen. Maar het wordt wel weer mooier rijden. Weer een besluit wordt genomen, nemen we vandaag de pas nog of doen we die morgen ochtend fris en wel. Maar we denderen door en rond 18.30 uur rijden we aan de andere kant van de 3600 meter pas de parkeerplaats op van de walmart, hier kunnen we overnachten.

Vannacht, regen !!!! het komt met bakken uit de hemel, wat zijn we blij dat we de pas al gehad hebben anders was het voor Daffie erg moeilijk geworden, een flinke laag sneeuw boven de 2600 meter. We rijden weg en worden langzamerhand ingehaald door erg slecht weer. Storm, regen echt sh…… weer. Maar Daffie ploegt door en uiteindelijk zetten we 675 kilometer op de teller. Een zware dag voor allemaal.

Weer slechte berichten uit Nederland, mijn moeder ligt in coma. Veel heen en weer gebel en we bellen onze vrienden waar Daffie gestald wordt en vragen of zei vast tickets kunnen boeken naar Nederland. Het gaspedaal gaat dieper in en rond 16 uur rijden we Missouri in. Nog 1,5 uur te rijden en we zijn op vertrekbestemming. We worden ontzettend hartelijk onthaald, ze hebben al enkele mogelijkheden voor een terug vlucht uitgezocht en we instaleren ons voor de komende dagen. Even bijkletsen en een lekkere steak eten en weer verder. Geen goede oplossingen. Rond 1 uur ’s nachts duiken we moe ons bed in.

Kan niet slapen vannacht en duik alweer erg vroeg het internet op en vind met de eerste klik een super aanbieding en het lijkt goed. Rene komt uit bed en pakt meteen de telefoon en gaat aan het bellen. Neeee de aanbieding is al op, ze hebben nog wel een retourticket voor rond de 2800 dollar voor woensdag of donderdag. Nee, dat is te laat dus. Na een tijdje zoeken komen ze met de oplossing, een enkele reis op dinsdag en dat dan voor 600 dollar en Boomer, de hond, kan ook nog mee ook voor 100 dollar. Boeoeooeoeoeken !!!! en rond 9 uur alles rond, kwa thuisvlucht dan. Een afspraak bij de dierenarts voor de gezondheidsverklaring en wat inentingen voor Boomer, ook geregeld. Na een telefoontje met Nederland, alles slecht maar stabiel. Aan het werk, Daffie moet schoon !!! veel werk maar in de loop van de middag begint het er op te lijken, we hebben een auto ter beschikking gekregen en rijden zo de dingen heen en weer, wasgoed en restanten levensmiddelen. Achter in de middag alles klaar, Johan de Daf en ik binnen en we rijden hem op zijn plekje voor de komende maanden. Dan op weg naar de dierenarts Boomer vind het niet leuk maar alles is weer in orde. Dan naar de zaak van René en Mike, we hebben ze uitgenodigd voor een etentje als dank en we rijden naar een krab restaurant, krabpootjes buffet, zoveel je wilt eten. Als toetje stoppen we nog even bij een super ijsboer. En moe duiken we het bed in.

Na het opstaan eerst bellen, slecht maar stabiel is het antwoord, we krijgen hoop dat we op tijd zullen komen. Mike en René gaan aan het werk en wij ook, de nodige mails en intussen de wasmachines draaien. Ook kunnen we ons per internet inchecken en stoelen reserveren. Alles lukt goed en rond 11.30 uur rijden we weg, afgeladen met bagage. We gaan nog lunchen met onder andere de moeder van René die ons graag nog wilt ontmoeten. Na de Mexicaan Boomer laten rennen en moe maken en dan op weg naar het vliegveld. Het ticket is van Springfield Missouri naar Memphis en dan na de overstap naar Amsterdam. We komen aan bij het vliegveld, bagage wordt gewogen en Boomer afgeleverd. Dan krijgen we bericht dat er vertraging is, 45 minuten !!! en we hebben totaal maar 2 uur in Memphis, jekkie. Maar er wordt ons beloofd dat als het langer wordt dat we met een andere vlucht naar Memphis kunnen en in ieder geval de verbinding hebben. Maar 17.15 komt het vliegtuig aanrollen en snel uitgeladen en weer ingeladen en we vliegen 17.25 al. De overstappers worden persoonlijk aangesproken en de vertrek gate al doorgegeven zodat je snel kunt zijn. We moeten een aardig stuk lopen en kunnen direct weer inchecken. Er wordt nog doorgegeven dat Boomer intussen over gaat van het ene vliegtuig naar de andere en we stappen alweer in. Net voordat we opstijgen krijg ik van de stewardess een briefje dat Boomer gezond en kwiek is en vast staat in de speciale ruimte. Oké, we kunnen. De lange zit, 8 en een half uur. Maar een goed vliegtuig, iedereen weer een eigen tv schermpje met films, radio en spelletjes en daarnaast allerlei vluchtinfo. De been ruimte is ook veel meer dan bij andere maatschappijen, heerlijk.

We komen rond 11.30 uur Nederlandse tijd aan op schiphol en Rob, onze zoon, staat ons op te wachten. Helaas, krijgen nu het bericht dat mijn moeder gisteren avond laat is overleden………. Net te laat dus. Verder gaat het leven, we moeten de crematie regelen dus op naar Groenlo waar ze woonde en rond 19 uur is ook dat allemaal geregeld. Thuis de enveloppen maken voor de kaarten en om 1 uur ’s nachts ben ik nog klink klaar wakker maar we besluiten toch maar een paar uur naar bed te gaan. Intussen contact met mijn broer die onderweg is uit Peking en wat dingen doorgesproken.
Duf staan we op en gaan verder met de sores. Opruimen en bellen, regelen en zo vliegt de dag voorbij.
AS maandag, 19 mei, is de crematie van mijn moeder en we weten niet hoelang we in Nederland blijven. De planning staat totaal open en we laten de eerste weken alles maar eens op ons afkomen en dan zien we wel weer verder.

Bij deze iedereen bedankt voor zover en we zullen bij vervolg van de reis eerst een bericht op de website plaatsen.
Diane, Johan en Boomer.

• 16 Mei 2008 - 22:26

Ernstenmarijke:

Van harte gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Sterkte de komende tijd.

• 17 Mei 2008 - 07:49

Johan&Battie:

gecondoleerd met het verlies van je moeder sterkte deze dagen vanuit Lelystad

• 17 Mei 2008 - 14:51

Marcel:

Gecondoleerd met het verlies van moeder en schoonmoeder,sterkte voor de komende periode.

Marcar Marcel

• 22 Mei 2008 - 03:14

Hans En Bianca:

Wat een akelige berichten ! Had al even jullie blog niet meer gelezen dus dat is wel schrikken.
    Heel erg veel sterkte gewenst jullie !

Hans en Bianca